lichaamswerk

Lichaamswerk

Hoewel voice dialogue ook fysiek en emotioneel doorwerkt wil ik je graag laten kennismaken met 2 manieren van lichaamswerk om vastgezette emoties, stress en trauma aan te pakken of te helen. We hebben met zijn allen nog nooit zoveel fysieke klachten gehad als in onze huidige hectische maatschappij. Er is al genoeg geschreven over stress en burnout dus dat ga ik niet doen. Wel kan ik je praktische vaardigheden aanleren om de stress in je lichaam te verminderen en minder te laten oplopen. Ik kan je dit lichaamswerk los aanbieden of als onderdeel van een langer traject.

Focussen

Focusing brengt ontspanning, helderheid en innerlijke balans. Het vergroot je bewustzijn en je leert jezelf beter kennen. Je gaat beter voelen wat bij je past en wat je wilt. Focussen is aandacht geven aan iets van binnen dat nog vaag is en waarvan je toch kunt voelen dat het hoort bij iets in je leven. Als je bij dat ‘iets’ stilstaat op een vriendelijke, uitnodigende manier, krijgt het de kans zich te ontvouwen en zijn eigen verhaal te vertellen. Het wordt duidelijk waar het echt om gaat. Meestal leidt dit tot opluchting, fysieke ontspanning en kleine of grote veranderingen ten goede in je leven.

Wat doet het?

Bij focussen ben je niet bezig met het steeds opnieuw beleven van je gevoelens of emoties, en ook niet met van alles uitpluizen over jezelf en verklaringen zoeken. Het is een proces van luisteren naar wat je lijf je aanreikt en met aandacht en respect stilstaan bij wat er daar vanbinnen ís, zonder oordeel, en zonder meteen een oplossing te willen. Het verrassende is dat er dan op een heel diep niveau verandering kan komen; je organisme weet zelf hoe dat moet..Focusing helpt je ook om oude pijn en oude patronen los te laten, of die delen van jezelf die je verbannen hebt weer in het geheel van je zelf op te nemen. Het geeft ruimte voor innerlijke groei en er komt energie vrij voor nieuwe ontwikkelingen.

Werkzaamheid

Als je focusing hebt geleerd dan beschik je over een vaardigheid die je in je verdere leven dagelijks kunt toepassen, op elk moment en in allerlei situaties. Focusing helpt je bijvoorbeeld om erachter te komen wat je werkelijk voelt en wat je echt wilt. Het leert je op een positieve manier met zelfkritiek om te gaan. Meteen zelf aan de slag? Via online vind je meer zelfhulptools.

Body Drum Release

BodyDrumRelease is een methode van lichaamswerk waarbij de coach of jijzelf afwisselend trommelt op de linker- en rechterkant van je lichaam, bv op de schouders of knieën. Daardoor worden de beide hersenhelften gestimuleerd waardoor verschillende delen van het brein met elkaar verbonden worden. Deze krachtige methode bevordert het proces van de coaching omdat het zenuwstelsel bij het proces betrokken wordt.

lichaamswerk

Positief effect

Tijdens het trommelen raak je ontspannen en komt er een stroom van gedachten en beelden op gang die veel inzichten geven. Soms komen er ook emoties boven die meestal onmiddellijk worden verwerkt. De verhoogde hersenactiviteit wordt geïntegreerd met de gedachten in het bewustzijn. Het is een methode waarvan de positieve effecten al na de eerste sessie merkbaar zijn. Vaak zijn de resultaten enkele dagen of weken na de sessie zelfs nog beter. Vaak zie je na enkele sessies dat negatieve beelden, emoties en gedachten vervagen en minder toepasselijk worden, terwijl positieve gedachten en gevoelens juist levendiger en waardevoller worden.

Verbinding lichaam en geest

BodyDrumRelease leidt er o.a. toe dat je meer zelfvertrouwen krijgt, beter weet wat je wil, stress loslaat en ontdekt wat je beste competenties zijn. Je ‘zakt meer in je lichaam’ waardoor je je krachtiger voelt. Alle lichaamswerk methoden en technieken die in coaching worden gebruikt kunnen met BDR worden gecombineerd en worden daardoor effectiever. Dat komt omdat zowel de mentale, emotionele als neuronale niveaus van de mens met elkaar worden verbonden en geïntegreerd. Met andere woorden: de geest en het lichaam worden via deze methode op krachtige wijze met elkaar verbonden. De afwisseling van het werken op mentaal, emotioneel en fysiek niveau is de grote kracht van BDR. Sommige mensen zakken dermate diep in hun gevoel dat ze in contact komen met hun ziel en spirituele ervaringen krijgen.

Contact & Social

T: 06-18921128
E: info@crescare.nl